12 juni 2024
19:00

Krokom/Dvärsätts IF

Referat: Brunflo FK2 - Krokom/Dvärsätts IF

Skönt att fortsätta på vinnarspåret och att vi återigen får utdelning på våra chanser, alla forwards gör mål och vi skapar chanser under 90 minuter.
Matchen började lite trevande men ändå gör vi det vi sagt innan att vi ska göra, rulla boll, försöka använda centrala mittfältare så mycket som möjligt. Dock lite svårt till en början att hitta rätt med mittfältet då det var trångt centralt men efter lite skruvande så löste det sig bra och vi kunde nyttja de saker vi är starka på. Skönt att Becca får göra 1-0 efter 14 minuter på en fin boll av Alma. Kliniskt avslut.
Efter detta fick vi fast bollen mellan SY 2 och 3 vilket gjorde att vi kunde nyttja våra snabba yttermittfältare med inlägg. Detta resulterade i en hörna som Saga H trycker in till 2-0 efter lite flipperspel i straffområdet.
Efter 30 minuter börjar vi slarva och stressa upp oss och får inte till spelet på samma sätt, så dags för en liten uppdatering i halvtidsvilan vad vi är bra på och varför vi gör saker.
Efter dryga kvarten i andra får Mika en bra boll som hon stöter mot mål och Ida är där med långfoten och lägger in den. Skönt med en klar ledning vilket gör att vi kan slappna av och spela ut, Becca gör 4-0 på en klassiskt kämpainsats.
Sista 20 blir lite avslaget där vi gör saker lite för svåra men ändå skapar chanser. Alsing får en boll i djupet i straffområdet, blir fälld och förvaltar straffen på ett säkert sätt otagbart för målvakten.
En härlig vinst där vi stundtals spelar riktigt fin fotboll och får utdelning på många av våra chanser samtidigt som vi håller KD på betryggande avstånd från våran planhalva.
Vi tar med oss detta inför lokalderbyt på söndag kl 17:00 mot Ope 2 på Åkreäng.
Guldskon till Alma som gör en stabil insats med fina passningar och bra positionsspel. Alsing visar att hon är en bra target som forward och Saga Å har några riktigt bra löpningar där ytterbackarna har svårt att hänga med i tempot.